Burgerinitiatief Boschstraat Kwartier Oost is een burgerinitiatief in Maastricht en zal o.a. via deze website burgers van het Boschstraat Kwartier Oost op de hoogte houden van het reilen en zeilen in hun buurt.

BBOOST

St.Teunisstraat 13A

6211 BA Maastricht

Tel: 06-46608845

Buurtnetwerk BBOOST

 

De gemeente gaat de overlast aan de kade achter het Landbouwbelang aanpakken. Dat werd afgelopen week tijdens de raadsvergadering besloten. Een slagboom en hekken moeten de automobilisten die illegaal gratis hun auto stallen tegenhouden en controles moeten de overlast beperken. En daar zijn de omwonenden in het Boschstraatkwartier blij mee. “Eindelijk wordt er iets aan gedaan.”

 

 

Alleen de manier waarop de maatregelen genomen worden, hadden wat beter gekund. “Als je iets doet, doe het dan goed”, zucht Carol Berghmans, voorzitter van buurtnetwerk BBOost. “De hekken komen mij tot mijn middel, waardoor je er zo overheen kunt klimmen en de slagboom ziet er ook niet al te stevig uit. Bovendien staan de verbodsborden los in de grond. Die kunnen dus zo meegenomen worden.” Een potentieel doelwit voor de kunstenaars van de culturele vrijplek, dus… “Haha, dat zijn jouw woorden, niet die van mij. Maar de kans is groot dat ze er niet lang zullen staan.”

 

Toch is Berghmans wel blij dat er eindelijk wat gebeurd aan de situatie aan de kade. Behalve de parkeeroverlast, waren ook prostitutie en drugsoverlast een doorn in het oog van de buurt. “En vooral de rotzooi was niet om aan te zien”, vertelt Berghmans. “Alles kwam daar bij elkaar. Hoertjes en dealers trokken elkaar aan, de parkeerproblemen leverden wat autowrakken op die er neergezet werden en het puin nam steeds meer toe.” Voor de buurt reden om meermaals aan de bel te trekken om iets aan de situatie bij het Lansbouwbelang te doen.

 

Investering
Berghmans is blij dat de burgemeester nu eindelijk actie onderneemt. “Ze is goed bezig”, klinkt hij tevreden. “Het is voor haar niet makkelijk om iets aan het Landbouwbelang te doen, want ze moet boven de politieke partijen staan. Sommige partijen willen het Landbouwbelang houden zoals het is, maar de situatie er omheen was niet om aan te zien. Dat pakt ze goed aan.” Berghmans benadrukt dat de buurt niet tegen het Landbouwbelang zelf is, maar dat het in deze vorm niet past in de reconstructie van het Bassin. “Daar investeert de gemeente miljoenen in. Trek het dan helemaal door tot de culturele vrijplek. Ik weet dat de mensen van het Landbouwbelang het zelf ook erg vinden wat er allemaal aan overlast om hun gebied heen gebeurt.”

 

Parkeerders die hun auto op het terrein hebben staan, hebben nog tot 1 augustus om hun voertuig weg te halen. Daarna worden de auto’s weggesleept. “En dan zal er regelmatig een controle plaatsvinden door de gemeente”, weet Berghmans. “Hopelijk blijken de maatregelen een verbetering, anders trekken we als buurt opnieuw aan de bel.”

 

 

 

Agenda

Geen evenementen

We hebben 15 gasten en geen leden online