Burgerinitiatief Boschstraat Kwartier Oost is een burgerinitiatief in Maastricht en zal o.a. via deze website burgers van het Boschstraat Kwartier Oost op de hoogte houden van het reilen en zeilen in hun buurt.

BBOOST

St.Teunisstraat 13A

6211 BA Maastricht

Tel: 06-46608845

Geluiden uit het Boschstraatkwartier deel 3

 Ik ben Ward Schoonbrood, 19 jaar en al vanaf vroege leeftijd tevreden bewoner van het Boschstraatkwartier in Maastricht.  Een heel aparte eigenschap van de woonwijk is dat het een woonwijk midden in de stad is. Het heeft de relatieve rust van een woonwijk en de prettige en gemakkelijke omgeving van de stad. In de wijk kun je jezelf goed bezighouden, ik heb een zomer in het karakteristieke Bassin gewerkt, ik laat de hond uit, heb heel leuk contact met de buren en daarbij zijn we ook zo in de stad.

Ik heb in 2008 samen met een paar vrienden, waarvan de meesten ook uit de buurt, een kortfilm gemaakt, en de set van deze film is voor een groot deel het Boschstraatkwartier. We hebben de film ook in het prachtige filmtheater Lumière in de naastgelegen wijk Statenkwartier of Kunstkwartier kunnen vertonen.

 

 

 

Dit jaar ben ik met de studie Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Maastricht begonnen, waarvan de faculteit aan de Grote Gracht ligt. Het lijkt mij heel erg leuk om me verder bezig te houden met cultuur en in Maastricht zit je ook voor cultuur zeker goed.

Als jonge bewoner van de wijk heb ik samen met mijn gezin en buren zeker een erg goed buurtgevoel ervaren. De Coxstraat was een supergezellige straat waar zeker in de zomer iedere avond een leuke sfeer werd gecreëerd door de bewoners die gezellig op hun terrassen zaten te praten, te lezen, te eten, allemaal op een gemoedelijke en rustige manier. Soms heb ik het idee dat dat buurtgevoel niet altijd even goed meer te bespeuren valt, dat kan komen door de soms wisselende bewoners, door de veranderende gewoontes, noem maar op wat voor redenen er allemaal kunnen zijn, maar het is zeker geen verloren zaak, want een gezellige sfeer kunnen we altijd weer creëren. Als er een goede vorm van buurtgevoel is doorheen de wijk, ook al is het over het algemeen meer per straat, wat meer contact met buren op een natuurlijk vrijblijvende en leuke manier, zou dat waarschijnlijk ook goed kunnen helpen aan de bevordering van het gevoel van veiligheid. Misschien is het leuk als je per straat of Vereniging van Eigenaars een keer per halfjaar een leuke avond organiseert, met wat drankjes, muziek en vooral plezier. En een gezellige sfeer is puur genieten!

 

 

Wilt u ook iets vertellen over u zelf en het het Boschstraatkwartier?

Mail het naar BBOOST of stop een briefje met tekst bij ons in de bus!

Agenda

Geen evenementen

We hebben 7 gasten en geen leden online