Burgerinitiatief Boschstraat Kwartier Oost is een burgerinitiatief in Maastricht en zal o.a. via deze website burgers van het Boschstraat Kwartier Oost op de hoogte houden van het reilen en zeilen in hun buurt.

BBOOST

St.Teunisstraat 13A

6211 BA Maastricht

Tel: 06-46608845

Geluiden uit het Boschstraatkwartier 5

Mevrouw Schefman is een mevrouw die een hobby uitoefent die men niet vaak hoort, zij beschildert namelijk zijde. En omdat zij ook in onze buurt woont hebben we haar gevraagd een kort stukje te schrijven voor op onze site zodat ook u weer meerdere mensen uit onze buurt leert kennen.

Er is me door het bestuur van BBOOST gevraagd iets over zijde schilderen te vertellen, omdat veel mensen niet precies weten wat het inhoud. Op de eerste plaats is zijde een mooi natuurproduct en zolang er zijde is werd in China al op zijde geschilderd. Ik zelf herinner me in mijn jeugd dat mijn moeder het ook graag deed. Voor me zelf is het,het plezier van het werken met mooie materialen, zoals de zijde merina wol voor het vilten op zijde en de mooie verf waar je mee blijf experimenteren. Er zijn verschillende technieken dus het blijft steeds opnieuw boeien.

 

Groetjes Miets Schefman.

Agenda

Geen evenementen

We hebben 16 gasten en geen leden online