Burgerinitiatief Boschstraat Kwartier Oost is een burgerinitiatief in Maastricht en zal o.a. via deze website burgers van het Boschstraat Kwartier Oost op de hoogte houden van het reilen en zeilen in hun buurt.

BBOOST

St.Teunisstraat 13A

6211 BA Maastricht

Tel: 06-46608845

Hoe kan ik mijn hulpvraag oplossen?

U heeft verschillende mogelijkheden om een oplossing te vinden voor uw vraag.

Het kan voorkomen dat u een vraag heeft over uw eigen leef- of woonsituatie. Of komt u misschien minder vaak onder de mensen dan u zou willen? Of merkt u dat het onderhouden van uw tuin steeds moeizamer gaat. U hoeft niet bij de pakken neer te zitten, maar heeft verschillende mogelijkheden om een oplossing te vinden voor uw hulpvraag.

www.jalpmaastricht.nl

Op www.jalpmaastricht.nl vindt u informatie, advies en tips voor allerlei vragen over welzijn en zorg in Maastricht. Door uw vraag in het zoekmenu in te vullen krijgt u een overzicht van alle organisaties, stichtingen en verenigingen in de stad die u kunnen helpen met uw vraag. Ook kunt u producten en diensten vergelijken in de stad en uw buurt.

Maastricht.eigenkrachtwijzer.nl

De Eigen Kracht Wijzer (EKW) is een digitaal hulpmiddel dat u helpt bij het vinden van een oplossing voor vragen over wonen, leven, welzijn en zorg in Maastricht. Via een vragenlijst over verschillende onderwerpen komt u terecht bij tips en contactgegevens van organisaties die u verder kunnen helpen. De antwoorden die u geeft blijven anoniem. 

wehelpen.nl

We Helpen is de online marktplaats voor mantelzorgers, vrijwilligers en mensen met een hulpvraag die elkaar willen helpen en vinden. Heeft u hulp nodig? Of wilt u hulp bieden? Meld u aan op deze landelijke site. 

Wijkservicepunten en Team Wmo

Heeft u via de bovenstaande websites geen antwoord gevonden op uw vraag dan kunt u terecht bij de medewerkers van de Wijkservicepunten en van Team Wmo van de gemeente Maastricht. Zij zullen aan de hand van een gesprek samen met u proberen te achterhalen wat precies uw vraag is en wat een oplossing kan zijn. Er wordt eerst gekeken of u zelf, uw netwerk of in uw buurt een oplossing te vinden is. Zo niet, dan wordt gekeken of u in aanmerking komt voor een voorziening. 

Meer weten over de Wmo-werkwijze? Bekijk de film!

Heeft u een binnenkort een gesprek met een Wmo-medewerker van de gemeente en wilt u u graag weten wat u kunt verwachten van zo'n gesprek? Of wilt u meer weten over de werkwijze van de Team Wmo? Bekijk dan deze film. In zes minuten krijgt u uitgelegd hoe de Wmo-medewerkers u verder helpen.

Relevante links

·         Wmo-raad Maastricht

·         Ouderenbeleid

·         Jeugd en onderwijs

·         Werk en inkomen

·         Leefbaarheid

·         Sociaal Wijkteam

 

 

Agenda

Geen evenementen

We hebben 38 gasten en geen leden online