Burgerinitiatief Boschstraat Kwartier Oost is een burgerinitiatief in Maastricht en zal o.a. via deze website burgers van het Boschstraat Kwartier Oost op de hoogte houden van het reilen en zeilen in hun buurt.

BBOOST

St.Teunisstraat 13A

6211 BA Maastricht

Tel: 06-46608845

Ik ben mantelzorger,waar kan ik ondersteuning krijgen?

Als mantelzorger kunt u bij verschillende Maastrichtse instanties en websites terecht voor ondersteuning.

Zorgt u voor een partner of familielid als mantelzorger en zoekt u ondersteuning in de zorg die u biedt? Op deze pagina vindt u een overzicht van websites en organisaties die u verder kunnen helpen.

www.jalpmaastricht.nl

Op www.jalpmaastricht.nl vindt u informatie, een overzicht van Maastrichtse organisaties en websites over mantelzorg in Maastricht. Naast contactgegevens vindt u er informatie over ondersteuning, tips en advies.

wehelpen.nl

We Helpen is de online marktplaats voor mantelzorgers, vrijwilligers en mensen met een hulpvraag die elkaar willen helpen en vinden. Heeft u als mantelzorger en vraag of zoekt u ondersteuning? Dan kunt u ook via deze site een oproep plaatsen voor buurt- of stadsbewoners. 

maastricht.eigenkrachtwijzer.nl

De Eigen Kracht Wijzer (EKW) is een digitaal hulpmiddel dat u helpt bij het vinden van een oplossing voor vragen over mantelzorg. Via een vragenlijst over verschillende onderwerpen komt u terecht bij tips en contactgegevens van Maastrichtse organisaties die u verder kunnen helpen. De antwoorden die u geeft blijven anoniem. 

Wijkservicepunten en Team Wmo

Heeft u via de bovenstaande websites geen antwoord gevonden op uw vraag dan kunt u terecht bij de medewerkers van de wijkservicepunten in de stad of bij de medewerkers van het Team Wmo van de gemeente Maastricht. Zij zullen aan de hand van een gesprek samen met u op zoek gaan naar een antwoord op uw vraag.

Meer weten over de Wmo-werkwijze? Bekijk de film!

Heeft u een binnenkort een gesprek met een Wmo-medewerker van de gemeente en wilt u u graag weten wat u kunt verwachten van zo'n gesprek? Of wilt u meer weten over de werkwijze van de Team Wmo? Bekijk dan deze film. In zes minuten krijgt u uitgelegd hoe de Wmo-medewerkers u verder helpen.

Relevante links

·         Wmo-raad Maastricht

·         Ouderenbeleid

·         Jeugd en onderwijs

·         Werk en inkomen

·         Leefbaarheid

 

·         Sociaal Wijkteam

Agenda

Geen evenementen

We hebben 35 gasten en geen leden online