Burgerinitiatief Boschstraat Kwartier Oost is een burgerinitiatief in Maastricht en zal o.a. via deze website burgers van het Boschstraat Kwartier Oost op de hoogte houden van het reilen en zeilen in hun buurt.

BBOOST

St.Teunisstraat 13A

6211 BA Maastricht

Tel: 06-46608845

Wijkgebonden medewerkers - 'handhaven doen we samen'

Een vrachtauto op de Tongersestraat die de doorgang voor hulpverleners blokkeert, plastic terrasstoelen op het Vrijthof, zakken met afval gedumpt op het Emmaplein, graffiti op de muur van de Sint Servaasbasiliek, keiharde muziek om half twaalf ’s avonds die schalt uit de luidsprekers van een café, een door de buren illegaal gemetselde muur die u het zicht belemmert. Allemaal voorbeelden van regels die overtreden worden. Maar wie zorgt ervoor dat de bestuurder van de vrachtauto gewezen wordt op het belemmeren van de doorgang of dat de terrasstoelen op het Vrijthof passen in het straatbeeld?

Per wijk heeft de gemeente Maastricht een ‘wijkgebonden medewerker’. Hij staat voor u klaar om al uw vragen, opmerkingen of klachten over mogelijke overtredingen in uw wijk te beantwoorden of in behandeling te nemen. Welke wijkgebonden medewerker in uw buurt actief is, vindt u terug in onderstaand overzicht. U kunt hem bereiken via het Klantenmeldpunt, telefoonnummer 14 043. Geef duidelijk aan wat uw vraag of opmerking is, over welke wijk het gaat en waar de wijkgebonden medewerker u kan bereiken. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

Het team Handhaven van de gemeente Maastricht houdt toezicht op de naleving van de (gemeentelijke) wetten. U als inwoner of bezoeker van Maastricht hebt te maken met verschillende soorten wetten: voor het bouwen van een huis, voor de inzameling van afval, voor de kleur en de vorm van terrasstoelen van horecaondernemingen en voor het toegankelijk houden van de stad. Deze regels zijn bedoeld om de stad leefbaar te houden en om de sfeervolle uitstraling van Maastricht te bewaren. Als deze regels er niet zouden zijn, zou het een chaos worden. De gemeente kan echter niet alleen letten op onze openbare ruimte. Daar hebben wij uw hulp hard bij nodig; om te signaleren dat ergens iets fout gaat of om uw eigen verantwoordelijkheid te nemen. Samen met u maken we Maastricht leefbaar en veilig.

 

- Wijkgebonden medewerker L.Pluijmen tel:14043

- Coördinator stadsbeheer A.Vranken tel:14043

- Wijkagent R.Bogman tel:0900-8844

 

 

Agenda

Geen evenementen

We hebben 14 gasten en geen leden online