Burgerinitiatief Boschstraat Kwartier Oost is een burgerinitiatief in Maastricht en zal o.a. via deze website burgers van het Boschstraat Kwartier Oost op de hoogte houden van het reilen en zeilen in hun buurt.

BBOOST

St.Teunisstraat 13A

6211 BA Maastricht

Tel: 06-46608845

Ter ondersteuning van...

Onderstaande brief hebben we als buurtplatform naar de griffie gestuurd ter ondersteuning van de actie "De vlam moot branne":

 

Geachte dames / heren,
Bij deze willen we u allen laten weten dat wij als buurtplatform BBOOST, het buurtplatform van het Boschstraatkwartier, de actie van het burgerinitiatief “De vlam moot branne” volledig ondersteunen.
Het is ‘Maastricht-onwaardig’ dat een icoon als Minckelers nu wordt afgedaan als een attractie zoals je die ook in de Efteling en andere pretparken kunt vinden: gooi er een muntje in en de vlam gaat branden (als het werkt). Er waren vele andere mogelijkheden geweest om de vlam te laten branden, zo lijkt ons. We vinden het als buurt heel jammer dat bepaalde volksvertegenwoordigers niet inzien dat een icoon als Minckelers zonder eeuwige vlam eigenlijk geen echte Minckelers meer is. Verder heeft dit dossier op dit moment al zoveel geld gekost dat volgens ons Minckelers gewoon verder had kunnen branden.
Vele Maastrichtenaren zouden zonder twijfel bereid zijn geweest – en zijn dat nu nog – om een kleine bijdrage per inwoner te leveren om deze traditie in stand te houden. Op deze manier wordt Minckelers nóg meer ‘van de Maastrichtenaren’.
Natuurlijk sluiten wij niet onze ogen voor de nadelige milieu-effecten die een ‘eeuwig brandende vlam’ van Minckelers met zich meebrengt; maar ook in deze zijn wij ervan overtuigd dat er mogelijkheden zijn (bijv. de vlam gedurende de nachtelijke uren doven) die acceptabeler zijn dan de oplossing waarvoor nu is gekozen.
We vertrouwen er dan ook op dat in de nabije toekomst de vlam van Minckelers weer kan gaan branden zoals vanouds en het lelijke kastje dat nu voor zijn neus staat, verwijderd zal gaan worden.
We hopen op uw begrip en uw medewerking om op korte termijn het ontmoetingsplekje in onze buurt terug te laten keren als vanouds.

Met vriendelijke groet,

Carol Berghmans
Bestuur Buurtplatform BBOOST
Tel:06-46608845
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Geen evenementen

We hebben 43 gasten en geen leden online