Burgerinitiatief Boschstraat Kwartier Oost is een burgerinitiatief in Maastricht en zal o.a. via deze website burgers van het Boschstraat Kwartier Oost op de hoogte houden van het reilen en zeilen in hun buurt.

BBOOST

St.Teunisstraat 13A

6211 BA Maastricht

Tel: 06-46608845

Doelen

In de 3e week van januari 2008 hebben we een enquête gehouden met als doel: Kijken hoe groot het percentage mensen is dat zich onveilig voelt in onze buurt. Een daaruit komend doel is om 5 punten aan te gaan pakken die hier uit naar voren komen en waar we de komende tijd aan gaan werken om het percentage van dat onveiligheidsgevoel terug te dringen. Dit gaan we dan doen in samenwerking met andere kwartieren want de problementiek bij hun komt heel erg overeen met de onze.

De info-avond is zeer succesvol verlopen en er zijn vele nieuwe contacten “geboren”. Aan de hand van die contacten gaan we ons netwerk steeds verder vergroten en krijgen we in iedere straat/complex iemand die ons signalen doorgeeft als er aandachtspunten zijn. Zo ontstaat er een netwerk dat de hele buurt omvat.

Uit de enquête is gebleken dat er een viertal problemen zijn die op grote schaal voor komen, dat zijn:

1. Problematiek gerelateerd aan drugs
2. Problematiek gerelateerd aan verkeer
3. Problematiek gerelateerd aan vuilnis/zwerfvuil
4. Problematiek gerelateerd aan verlichting


Deze hoofditems zullen op korte termijn nog nader uitgezocht worden en er zal per straat gekeken worden hoe of wat er in die straat speelt. Ook deze conclusies zullen hier op de site worden vermeld.

      

 

Verder hebben we ons ook al taak opgelegd om de saamhorigheid in onze buurt naar een veel hoger peil te brengen. Dit is duidelijk naar voren gekomen op ons onlangs georganiseerde kinderfeest, daar bleek maar al te goed dat als je mensen bij elkaar brengt er "mooie" dingen kunnen ontstaan.                

Agenda

Geen evenementen

We hebben 9 gasten en geen leden online