Burgerinitiatief Boschstraat Kwartier Oost is een burgerinitiatief in Maastricht en zal o.a. via deze website burgers van het Boschstraat Kwartier Oost op de hoogte houden van het reilen en zeilen in hun buurt.

BBOOST

St.Teunisstraat 13A

6211 BA Maastricht

Tel: 06-46608845

Wijkagent

Beste bewoners van het Boschstraatkwartier,
Over de politie in uw wijk.
Binnen de politieregio Limburg-Zuid zijn er vier districten. Eén daarvan is het district Maastricht. In het politiedistrict Maastricht is de basiseenheid Maastricht Centrum belast met de gebiedsgebonden politiezorg voor onder meer het Boschstraatkwartier. In de gebiedsgebondenpolitiezorg in Nederland neemt de wijkagent een essentiële plaats in. Voor uw kwartier is de wijkagent Roy Bogmans. 
In het district Maastricht is de wijkagent geplaatst in een zogenaamd gebiedsgebonden team. Voor het Boschstraatkwartier bestaat dit team momenteel uit elf politiemensen die - naast hun regionale en districtelijke taken - belast zijn met de veiligheid en leefbaarheid in uw kwartier.

Hoe doen wij dat?
Samen met de collega's van de afdeling Vergunningen Toezicht en Handhaving van de gemeente Maastricht (ook wel gemeentelijk blauw genoemd) alsmede de stadsdeelleider van de gemeente Maastricht en de andere netwerkpartners werken wij gebiedsgericht door repressief en preventief op te treden. Onder repressief optreden kunt u denken aan bijvoorbeeld het bekeuren of een aanhouding verrichten. Onder preventief optreden kunt u denken  aan bijvoorbeeld advisering over betere verlichting of advisering en signalering over veiligheidsaspecten bij de inrichting van nieuwe woon- en leefgebieden. Op de (basis)scholen in uw kwartier zijn wij ook actief met de schooladoptieagenten van ons team.
 
 

Agenda

Geen evenementen

We hebben 14 gasten en geen leden online