Burgerinitiatief Boschstraat Kwartier Oost is een burgerinitiatief in Maastricht en zal o.a. via deze website burgers van het Boschstraat Kwartier Oost op de hoogte houden van het reilen en zeilen in hun buurt.

BBOOST

St.Teunisstraat 13A

6211 BA Maastricht

Tel: 06-46608845

Onze wijkagent stelt zich voor:

Even voorstellen.

Geachte bewoners van het Boschstraatkwartier. Bij deze wil ik mij even voorstellen als Uw wijkagent.

 

Mijn naam is Roy Bogmans (43 jaar)  en ben sedert 1990 bij de politie. In eerste instantie bij de gemeentepolitie Maastricht en nu inmiddels bij de Regiopolitie Limburg-Zuid. Inmiddels staan we aan de vooravond van de Nationale Politie. Een hele hoop veranderingen waar U als bewoner niets aan heeft. Wat niet is veranderd is dat u al gedurende jaren een wijkagent heeft.

Ik ken Uw woongebied al een hele lange tijd. Ik ben sinds dat de politie is overgegaan van gemeentepolitie in regiopolitie werkzaam geweest in basiseenheid Maastricht-Centrum waar Uw wijk onder valt.

In 2005 ben ik aanspreekpunt jeugd geworden in de toenmalige basiseenheid Maastricht-West.

( wijken o.a. Belfort/Malberg/Pottenberg/Daalhof/Bosscherveld/Caberg enz.)

In 2010 ben ik wijkagent geworden in de wijken Belfort/Dousberg/Hazendans. Vervolgens in verband interne reorganisatie ben ik wijkagent geweest in de wijken Bosscherveld/Boschpoort/Brusselsepoort.

In oktober 2011 ben ik wijkagent geworden in de wijk Maastricht-City. (winkel-kerngebied) Onlangs door wederom een interne reorganisatie ben ik tevens ook Uw wijkagent. Ik ben dus niet geheel onbekend met het wijkwerk.

Het voelt natuurlijk ook als "thuiskomen"in mijn oude werkomgeving.

Samen met Willy Schobbe die wijkagent is in de wijken Kommel-/Jeker- en Statenkwartier beheren wij de wijken binnen de singels aan de Westzijde van de Maas.

Wij werken intensief samen en daar waar nodig vullen wij elkaar aan.

Tevens werken wij samen met toezicht en handhaving van de gemeente Maastricht. Wij plannen regelmatig combidiensten in.

Maar ook Uw hulp is natuurlijk van groot belang om samen te zorgen voor leefbaarheid en veiligheid in uw wijk.

Buiten het feit dat ik wijkagent ben draai ik ook nog andere diensten zoals noodhulp/ openbare orde enz. Ik ben vaak te zien op de bike of te voet. Wanneer ik andere diensten draai probeer ik zoveel mogelijk mijn wijken mee te nemen in de surveillance. 

Het is inmiddels alom bekend dat Uw wijk last heeft van overlast verdovende middelen. Ik kan u mededelen dat dit natuurlijk onze aandacht al geruime tijd heeft. Tevens kan ik u mededelen dat in Uw gebied door veel collega's wordt gesurveilleerd. Regelmatig zijn bikers in Uw wijk aanwezig. Maar ook regelmatig in "burger". Politie is wel aanwezig maar het is ook goed dat U ze dan niet ziet. Dan vallen ze ook niet op en kunnen hun werk in burger uitvoeren.

Zijn er politionele dan wel gemeentelijke zaken die U wilt melden, doet U dat dan ook. Er zijn verschillende manieren zoals:

*Bij spoed 112.

*Wel politie geen spoed 0900-8844.

*Drugsmeldpunt gemeente/politie. (zie formulier op site gemeente Maastricht)

*Meld misdaad anoniem.

*Uw contact persoon in de buurt via Burgerinitiatief Boschstraatkwartier.

*Klantenmeldpunt gemeente Maastricht.

 

Wilt U mij volgen op twitter dat kan!!!! Twitternaam:  WaMstr-City

 

Met vriendelijke groet.

Uw wijkagent,

Roy Bogmans

Agenda

Geen evenementen

We hebben 13 gasten en geen leden online