Burgerinitiatief Boschstraat Kwartier Oost is een burgerinitiatief in Maastricht en zal o.a. via deze website burgers van het Boschstraat Kwartier Oost op de hoogte houden van het reilen en zeilen in hun buurt.

BBOOST

St.Teunisstraat 13A

6211 BA Maastricht

Tel: 06-46608845

De Timmerfabriek

De Timmerfabriek wordt een plek waar culturele activiteiten plaatsvinden voor verschillende doelgroepen. U kunt er bijvoorbeeld een film bekijken, een expositie of lezing bijwonen of naar muzikale optredens gaan kijken. Of misschien organiseert u er binnenkort wel uw evenement. In de Timmerfabriek vinden kunst en cultuur elkaar!

Gebruikers

Het gebouw kent vier vaste huurders. Voor deze en toekomstige gebruikers wordt de Timmerfabriek in 2014 verbouwd. De werkzaamheden zijn opgedeeld per gebruiker en hebben een eigen planning. Die planning vindt u hieronder. De oplevering van het hele project, inclusief het binnenplein, is gepland voor september 2015.

Filmhuis Lumière

Filmhuis Lumière vestigt zich in de monumentale ketelhuizen en de elektriciteitscentrale. Er komen zes nieuwe filmzalen met digitale projectie en een café met terras aan het Bassin.

Toneelgroep Maastricht

Achter de voormalige Magazijngebouwen  komen kantoorruimtes voor Toneelgroep Maastricht. Daarachter wordt een nieuwe repetitieruimte gebouwd en wordt voorzien in ruimte voor laden/lossen en opslag. 

De bouwwerkzaamheden voor Lumière en Toneelgroep Maastricht beginnen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2014.

Muziekgieterij

De Muziekgieterij is sinds januari 2013 gevestigd in de Timmerfabriek. In eerste instantie was dit tijdelijk. Medio 2013 is besloten deze huisvesting definitief te maken. Dat betekent wel dat er nog verschillende zaken aangepast moeten worden. Er komen sanitaire voorzieningen, de repetitie- en kantoorruimten worden heringericht en de mogelijkheden voor een kleine club worden onderzocht. Ook is het de bedoeling dat de opnamestudio weer terugkomt.

Bureau Europa/expositieruimtes

In de nieuwe opzet is volop ruimte voor het houden van exposities in het oude ‘Magazijn’. In de toonzaal van de Timmerfabriek blijft Bureau Europa gevestigd die er exposities en lezingen verzorgt. In de toonzaal zijn akoestische aanpassingen nodig en er komt zonwering. In de magazijngebouwen blijft ruimte voor exposities en andere culturele activiteiten.

De verbouwing voor Bureau Europa, de Muziekgieterij en de expositieruimtes is gepland vanaf januari 2015.

Conceptontwikkeling

De vier vaste huurders willen meer uitstralen dan het ‘per toeval’ samenwonen in hetzelfde gebied. Er wordt daarom gewerkt aan een inhoudelijk concept waarin tot uitdrukking komt waarvoor elke partij afzonderlijk staat en waarvoor de gezamenlijkheid opgezocht wordt.

Bouwsteen

De ontwikkelingen van de Timmerfabriek, de Eiffel en een cultureel Frontenpark zorgen ervoor dat het hele gebied uitgroeit tot een dynamisch creatief stadskwartier. In dit stadskwartier gaan cultureel ondernemerschap, kunstproductie en culturele evenementen hand in hand.

Meer informatie

 

Meer informatie over het Sphinxgebied vindt u op www.belvedere-maastricht.nl. Wilt u ruimtes huren in de Timmerfabriek voor uw culturele evenement? Neem dan contact op!

Agenda

Geen evenementen

We hebben 10 gasten en geen leden online