Burgerinitiatief Boschstraat Kwartier Oost is een burgerinitiatief in Maastricht en zal o.a. via deze website burgers van het Boschstraat Kwartier Oost op de hoogte houden van het reilen en zeilen in hun buurt.

BBOOST

St.Teunisstraat 13A

6211 BA Maastricht

Tel: 06-46608845

Bel het drugsmeldpunt 043-3505111

“BorderlineS, samen tegen drugsoverlast”

 

Drugsoverlast? Bel het Drugsmeldpunt

Op 1 december begint het project BorderlineS in Maastricht, een nieuw initiatief waarin gemeente, politie en openbaar ministerie nauw samenwerken in de strijd tegen drugsoverlast. Overlast die veelal wordt veroorzaakt door drugsrunners en dealers. BorderlineS gaat in Maastricht van start, maar krijgt over een jaar in de politieregio Limburg-Zuid navolging. BorderlineS slaagt niet zonder uw hulp. Ondervindt u drugsoverlast? Neem dan contact op met het Drugsmeldpunt van BorderlineS. Op die manier pakken we de overlast samen aan.  

Het meldpunt is bereikbaar via telefoonnummer: 

043 350 5111 

zeven dagen per week, 24 uur per dag 

Met welke meldingen kunt u bellen?

Het meldpunt is uitsluitend bedoeld voor de aanpak van drugsoverlast.  

U kunt het Drugsmeldpunt bellen voor o.a.:

 

 

- als u ziet dat er openlijk wordt gehandeld in drugs;

- als u weet waar een drugspand is;

- als u weet waar drugsrunners zich verzamelen of overnachten;

- als u vindt dat er bij u in de buurt vaak auto’s met een buitenlands kenteken geparkeerd staan;

- als u andere drugsgerelateerde klachten heeft.

 

 Wat wordt met uw melding gedaan?Uw melding wordt doorgegeven aan de politiebasiseenheid in uw wijk of buurt. Het wijkteam van de politie neemt uw klacht in behandeling. Er zijn klachten die niet op korte termijn afgehandeld worden, omdat de oplossing meer tijd vergt. Dat betekent niet dat er niets mee gedaan wordt. De politie houdt u, indien u dit heeft aangegeven, van de voortgang van uw klacht op de hoogte. Als de melding door anderen dan de politie moet worden afgehandeld, leidt de politie deze door. 

Anoniem en vertrouwelijk

Wanneer u het Drugsmeldpunt belt, dan wordt uw naam, adres en telefoonnummer genoteerd en geregistreerd. Uw gegevens zijn nodig, zodat we later nog eens contact met u op kunnen nemen. Ook kunt u dan op de hoogte worden gehouden over de afhandeling van uw melding. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Uw naam belandt dus niet in een proces-verbaal. Voor de politie kan uw melding het startsein betekenen voor een onderzoek, Uw bijdrage is voor ons en  voor uzelf dan ook van groot belang.

In het geval dat u wel iets wilt melden, maar dit echt anoniem wilt doen, dan bestaat de mogelijk om gebruik te maken van de meldlijn Misdaad Anoniem 0800-7000.

Agenda

Geen evenementen

We hebben 11 gasten en geen leden online